• by: [:swvar:text:225:]
  • June 24th, 2021
  • Category: Blog

Vacature: Communicatiespecialist social media/storyteller


@ ZNA-Elisabeth Sint !

Communicatiespecialist social media/storyteller

ZNA zoekt een voltijdse communicatiespecialist social media/storyteller voor onbepaalde duur.

Zin in een boeiende en afwisselende functie waarin je de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen?

Zorg draait om mensen. En in iedere mens zit een verhaal. In een zorgorganisatie zoals ZNA valt een schat aan verhalen te rapen, zowel bij patiënten als bij medewerkers. Daarom is het communicatieteam van de Antwerpse ZNA-ziekenhuizen op zoek naar een social mediaexpert met een neus voor verhalen en een vlotte pen. Interesse? In deze functie creëer je niet enkel content voor onze socialemediakanalen, maar onder meer ook voor de ZNA-website en het personeelsmagazine. Zo versterk je mee de reputatie van ZNA als zorgverlener en als werkgever.

Werken voor ZNA is deel uitmaken van een vooruitstrevend netwerk van 9 ziekenhuizen in de regio. Bij ons word je uitgedaagd om je te ontwikkelen tot professional in jouw vakgebied. Daarbij staan kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg centraal. Als medewerker kan je mee werken aan ambitieuze projecten zoals de grootschalige uitrol van een elektronisch patiëntendossier, de verhuis naar het nieuwe ZNA Cadix-ziekenhuis aan Park Spoor Noord en de uitbouw van de samenwerking met de GZA Ziekenhuizen.

Samen met 6.000 ZNA-collega’s gaan we voor een klantgerichte aanpak in een innovatieve omgeving waarin je dagelijks van elkaar leert en samen groeit.

Wat is jouw uitdaging?
Je gaat proactief op zoek naar onderwerpen die het imago en de bekendheid van de ZNA-ziekenhuizen kunnen versterken en vormgeven. Je vertrekt hierbij vanuit de strategische prioriteiten van ZNA. Je weet binnen ZNA snel een netwerk van ‘informanten’ uit te bouwen.
Je schrijft artikels, reportages en interviews voor online- en offlinekanalen. Zowel short als long-copy.
Je beheert de socialemediakanalen van ZNA: je maakt posts en gaat in dialoog met onze volgers. Je reageert snel en gepast op reacties en vragen op sociale media.
Je werkt een strategie uit om het bereik op sociale media te vergroten. Je analyseert de data, evalueert en stuurt bij. Je monitort de interacties. Je zorgt ook voor een duidelijke rapportering.
Je maakt zoveel mogelijk ZNA-collega’s warm om de verhalen van ZNA mee uit te dragen op sociale media. Je werkt acties uit voor ZNA-medewerkers die ambassadeur zijn op sociale media.
Je steekt ook je externe voelsprieten uit. Zo blijf je op de hoogte van wat er leeft binnen de gezondheidssector en wat de socialemediatrends zijn.
Je denkt mee na over de invulling van het personeelsmagazine, op maat van onze interne doelgroepen. Je schrijft interviews en reportages voor het magazine.
Samen met collega’s van HR zet je (online) wervingscampagnes op touw en werk je employer branding-acties uit.
Je werkt nauw samen met de collega’s uit het communicatieteam. Met je vlotte pen ondersteun je een waaier aan projecten. Daarbij denk je mee na over hoe we met onze communicatie de grootste impact kunnen bereiken. Je waakt er mee over dat communicatie-acties aansluiten bij de strategie, waarden en huisstijl van ZNA en zorgt voor afstemming en draagvlak bij de betrokken stakeholders.
Voor een functiebeschrijving, mail naar hr.jobs@zna.be

Wat zijn jouw troeven?
Je hebt een diploma op zak in een richting relevant voor deze functie.
Je bent een digital native en voelt je op sociale media als een vis in het water.
Je weet als geen ander hoe je de verhalen vertaalt in de juiste socialemediamix. Je hebt ervaring met beheren van professionele socialemediakanalen en kent Facebook Studio voor makers. Kennis van OBI4wan is een plus.
Je bent een nieuwsgierige netwerker en knoopt vlot gesprekken aan.
Je houdt ervan om complexe materie vertalen naar een helder verhaal, op maat van je doelgroep.
Je schrijft vlot, graag en foutloos. In klare taal schrijven en volgens SEO-principes is voor jou vanzelfsprekend.
Je kent de basics om - met behulp van een smartphone - ook verhalen te vertellen met video. Heb je ook ervaring met het bedenken, maken en lanceren van podcasts? Dan heb je een extra troef in handen.
Je bent creatief én nauwgezet.
Je bent communicatief, servicegericht en een echte team player.
Je bent een prima organisator, weet zelf prioriteiten te stellen in je werk en kan goed omgaan met strakke deadlines.
Werken bij ZNA is kiezen voor patiëntgerichtheid, samenwerken, kostenbewust werken, respect en professionaliteit. Want goed voor onze patiënten zorgen, daar draait het bij ZNA om.

Waarom werken bij ZNA?
Wij bieden jou een prettig werkklimaat in een enthousiast team met erkenning en ondersteuning voor jouw ambities, inbreng en creativiteit.
We zorgen voor een evenwichtig loonpakket met talloze extra’s (o.a. maaltijdcheques van 7,5 euro, gratis hospitalisatieverzekering, terugbetaling woon-werkverkeer, …).
Als ZNA-medewerker ben je gratis aangesloten bij de ZNA Club met tal van acties, evenementen en nog een uitgebreid gamma aan kortingen en voordelen (Benefits @ work).
Je hebt binnen ZNA een ruim aanbod aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden gericht op persoonlijke groei en om je vakkennis bij te spijkeren.
Maar dat is lang niet alles! Ontdek alle voordelen van een job bij ZNA op onze ZNA website.

Wat bieden we je aan?
Contract: onbepaalde duur
Locatie: ZNA Sint-Elisabeth in Antwerpen, maar je werkt ZNA-overkoepelend
Jobtime: 100% (38 uur/week)
Heb je nog vragen?
Info over de wervingsprocedure? Contacteer Gwenn De Deyne, HR specialist, op 03 234 40 50.
Meer weten over de functie? Contacteer Bram Van Dessel, manager communicatie, op 0485 28 17 99 of bram.vandessel@zna.be

Vacaturenummer: 7617

Qui sommes nous
L’association est dénommée ‘C²’ ou autrement nommée : ‘C Square’ ou ‘Communication Community’ C² représente
Suivez nous sur les médias sociaux
s'abonner à notre newsletter