News

Een geslaagde Belgian PR Summit !

6 December 2017

Een geslaagde Belgian PR Summit !

De PR Summit van C² op 28 november was met ongeveer 240 ingeschreven deelnemers een groot succes.
Uiteraard was het thema van “fake news” heel actueel, maar tegelijk waren ook de verschillende sprekers van hoog niveau.

Erik Maurice (EU Observer) opende sterk met een inhoudelijke beschouwing over “fake news”, en het daarop volgende panel hiel een stevig debat rond het onderwerp “wordt onze aandacht in de pers gewekt of gekocht”, en dit in moderatie van Wim De Vilder.

Na een korte pauze legde minister Jean-Claude Marcourt zijn visie uit over nepnieuws vanuit het perspectief van de politieke overheden, en dit in een interview met Alain Gerlache (RTBf). Daarna volgde opnieuw een stevig debat rond het onderwerp deze keer van “verliezen we onze kritische kijk op het nieuws of niet”, met een aantal academici en praktijkmensen.

Kers op de taart van de PR Summit was zeker de beklijvende speech van Christian Van Thillo (De Persgroep), waarbij hij toch waarschuwde voor de vele bedreigingen die nepnieuws met zich kan meebrengen.

Zeggen Kris Poté en Emmanuel Goedseels van C², de organiserende vereniging van communicatiedeskundigen (zie ook www.csquare.be) : “Zowel inhoudelijk als qua aantal deelnemers was deze PR Summit een topper. Het publiek was het er instemmend mee eens dat de verschillende aspecten van nepnieuw aan bod kwamen en dat dit hun visie op “fake news” hielp verfijnen. Ook de aanwezigheid van vele studenten was een positief gegeven : het bewijst dat het communicatievak nog steeds veel toekomst heeft.”